Sparadisets historia

Det har varit en fantastisk resa sedan vi startade 2005. Vi har nu 6 st Spaanläggningar på olika ställen i och utanför Stockholm samt i cantrala Malmö. Läs om hela vår resa nedan.

Välkommen till Sveriges mysigaste Spa!

Bokningsförfrågan

 
 
 
 
 

Alinne och Frida träffades 2003 på Axelsons Gymnastiska Institut där vi studerade till Massageterapeuter. Alinne hade en dröm om att arbeta på Lyxkryssningsfartyg och se världen och Frida ville starta företag. Många studiekvällar avslutades med en liten öl och under en av dessa kvällar föddes idén om att visst vore det kul att ha ett eget spa?!

Nåväl - Alinne åkte ut på de sju haven och Frida startade sitt företag med företagsmassage. Efter ett en lång tid i Nord och Syd-amerika kom Alinne tillbaka till Europa när skeppet lade till på Kanarieöarna. Och plötsligt fungerade Alinnes mobiltelefon igen! (Kom ihåg att det här var 2005 och europeiska mobiler fungerade inte på andra nät än just europeiska...) Den första som av en händelse provar att ringa är Frida: "Jag har fått tag i en lokal på Kungsholmen och du kommer väl hem snart och ska vi öppna spa?" Eh - javisst!

Väl hemma i Sverige igen träffades Alinne och Frida i Lokalen på Kungsholmen där Frida hade börjat köra igång. Vi delade på en flaska vin och sedan var företaget startat!

I den lilla lokalen på Kungsholmen hade Frida startat med ett lite japanskt stuk. Alinne ville absolut ha ett afrikanskt behandlingsrum så då fick vi väl ha olika. Men hur ska loungen se ut? Något mittemellan japan och afrika? En djungel! Sedan var konceptet klart - alla rum skulle ha olika teman!

Namnet då - Sparadiset - det var inte helt självklart. Vi hade börjat med fina skyltar det helt enkelt stod "Ett litet spa". Men helt plötsligt kom telefonsamtalet som gav oss panik - det fanns redan! Vi fick inte heta det! Paniken växte och vi fick reda på att sånt här kan man kolla på PRV.

Den eftermiddagen gick vi på skilda håll i stan och ringde varandra med ungefär 3 minuters mellanrum med nya namnförslag. Alla förkastades med mycket fniss - det blev bara för tokigt, Al-frids SPA? Spanarna? (vi låg ju ändå brevid polishuset...)

Alinne gick in på Hemköp under Åhléns och gick förbi barnmatsburkarna och stannade helt plötsligt framför en burk med "paradis-dessert" och ringde Frida. The Sparadize!!! (Lagom amerikaniserad efter ett år till sjöss med amerikanare). Frida var genast på - fast på svenska så klart - Sparadiset!

Som genom ett under hade ingen tagit det och vi fick vårt företagsnamn! Jippie!

I den lilla lokalen på Kungsholmen hade vi mest massagekunder. De verkade uppskatta att vi faktiskt tog i ordentligt med massagen och gjorde riktiga terapeutiska behandlingar och inte bara klappade lite olja. Alinne som hade spa-utbildningen med sig från sin tid utomlands stoppade in den terapeutiska massagen i nya spabehandlingar. Frida gick en spa-utbildning  och vårt sätt att behandla med terapeutisk massage i kombination med spa blev känt. Nu kände vi att det var dags att utveckla verksamheten och vi längtade lite efter den där poolen vi pratat om från början...

Efter 1½ år började Alinne & Frida titta på lokaler. Det var en som stack ut, en galet sunkig källarlokal på Sibyllegatan med lågt i tak och massa rör överallt. När någon spolade i huset forsade det i rören - som ett vattenfall! Men den hade vatten och avlopp. Perfekt för en pool! Alinne och Frida belånade sinabostadsrätter och fick loss tillräckligt med pengar till en pool och till en hantverkare som hade våtrumsbehörighet. Resten fick gå på ren vilja. Hela sommaren och hösten 2006 gick åt till att bygga det som skulle bli Sparadiset Östermalm. Det tog lång tid och var en riktig utmaning. Grundtanken fanns hela tiden "en plattsättare har också två händer - kan han kan vi, vet vi inte hur får vi lära oss". Tur att Google hade kommit. 

I oktober 2006 stod det klart, nu var utmaningen att få kunder. Helt panka efter bygget fanns inga pengar till marknadsföring. Men att gå som Sandwich-gubbar på stan löste det problemet. Den vanligaste kommentaren var att "vad kul att det är några äldre som också går Sandwich-gubbar och inte bara ungdomar..."

Efter ett tag började Sparadiset bli känt - konceptet och den unika miljön uppskattades och våra kunder som spred ryktet om Sparadiset.

 

Då Sparadiset funnits på två ställen i nästan 4 år förändrades livet med bland annat barnafödande vilket gjorde att vi bestämde oss för att överlåta verksamheten på Kungsholmen och bara driva Östermalm vidare under Alinnes föräldraledighet. Det hade varit lite knackigt och tungt att jobba 6 dagar i veckan - på existensminimum.

Under Alinnes föräldraledighet arbetade Frida i butik och på var sitt håll funderades det på framtiden. Satsa eller lägga ned?

Nja - satsa va? Hösten 2010 hände något och helt plötsligt kunde Sparadiset inte ta emot alla kunder som ville besöka Sparadiset, det var helt enkelt fullbokade nästintill hela tiden! Ska man satsa får man göra det ordentligt och det fanns ett gammalt garage på Ringvägen på nästa 200 kvadrat som stod tomt... Klart det ska bli ett spa!

Innan jul 2010 slogs portarna upp till Sparadiset Södermalm vilket visade sig bli en succé. Här fanns det större ytor och två relaxavdelningar. Den privata relaxavdelningen på Östermalm hade blivit så populär då det var enda stället i stan där man kunde njuta av bubbelpool utan att få ”oväntat besök” av någon helt okänd i poolen. På Söder byggdes också två stycken duo-rum. Duo-behandlingar hade blivit väldigt uppskattat sedan Sparadiset började med det 2006 – vad vi vet var vi först i Sverige med både duo-behandlingar och privata relaxavdelningar!

2012 började det där hemmabygget från 2006 se väldigt dassigt ut. Det håller inte längre. Hela Sparadiset Östermalm byggdes om.

Efter två barn till och när både Södermalm och Östermalm var knökfulla kände Alinne & Frida att det fanns plats för ett till Sparadiset i Stockholm. En liten känsla i magen sa att vi skulle tillbaka till Kungsholmen där vi en gång startade. Efter sommaren 2013 började vi titta efter lokal och plötsligt fanns den där… Fridhemsgatan 66c. En helt perfekt lokal för ett spa! Hela hösten 2013 gick åt till att bygga upp Sparadiset Västermalm och den 25e november 2013 slogs dörrarna upp och visst fanns det många som ville gå på spa på Kungsholmen också!

Under våren 2014 var det dags för Sparadiset att få igång webshopen. Många av Sparadisets kunder är lika förälskade i Sparadisets hudvårdsprodukter som vi och att kunna få dem hemskickade är bara för bra. Att dessutom kunna köpa ett presentkort online eller förbetala sin behandling via nätet underlättar för många av våra långresta gäster. I slutet på maj 2014 blev webshopen äntligen klar och lanserades - att handla presentkort på spa via nätet och få hem det på en gång är mycket populärt!

Sommaren 2014 upptäcktes en vattenskada på Södermalm - nåväl, gör om gör rätt. Sparadiset Södermalm höll stängt hela sommaren 2014 och renoverades. Superfint blev det men nu var Alinne och Frida väldigt trötta på renoveringar och  byggarbetsplatser. Nu skulle det bli lugn och ro och Frida var gravid igen.

Då ringer hyresvärden på Sparadiset Östermalm och undrar om inte Sparadiset Östermalm behöver växa lite? Grannlokalen stod nämligen tom... Det är klart Östermalm behöver växa - vår/vintern 2015 har Sparadiset Östermalm fått dubbelt så stor yta.

Nu rullar alla tre Sparadis för fullt, och vem vet vart det kan behövas ett ställe för avkoppling i kropp och själ härnäst..;)

Våren 2015 jobbar vi på att förnya vår hemsida som beräknas ha premiär i maj 2015. Frida ska föda barn i juni 2015 och Alinne styr skutan medan Frida tar hand om liten bebis under resten av året.

Men det tar inte slut där för hösten 2016 var det dags igen men denna gång ville vi satsa utanför Stockholm oh vi hittade ett Spa i Malmö som vi tog över och gjorde om till ett Sparadis. Malmöborna blev så glada över att få ett Sparadis i deras stad.

När vi ändå var i expansionstagen så var det väl lika bra att springa på nästa puck då vi blev erbjudna att driva Spa på Fågelbrohus på Värmdö. Detta var något helt nytt för oss och självklart ville vi att fantastiska Fågelbrohus skulle få ett Sparadis och där slog vi upp portarna tillsammans med deras nyrenoverade lokaler i juni 2017. Mycket snart blev vi även erbjudna att driva Spaavdelningen på deras systerhotell på Krusenberg Herrgård och där öppnade vi i september 2017.

Välkommen till vår fantastiska värld!

 

Vi vill ta tillfället i akt och tacka alla som hjälpt oss att komma dit vi är idag och tacka alla våra trogna och återkommande kunder som spridit vårt rykte. Framförallt vill vi framföra ett tack till alla fantastiska terapeuter som arbetat hos oss och som i med och motgångar kämpat vidare.
Vi hoppas att Du ska tycka lika mycket om Sparadiset som vi gör och att Du får en underbar stund hos oss!

Varma hälsningar, Alinne & Frida

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår